CDA Utrecht zoekt raadsleden

Wil jij jouw talenten en ideeën gebruiken om onze stad te verbeteren? Wil jij het CDA vertegenwoordigen in de Utrechtse gemeenteraad? Dat kan! CDA Utrecht zoekt enthousiaste en betrokken kandidaat raadsleden. Solliciteren kan tot 11 september.

 

 

De brief met informatie over de procedure is hier te vinden.

De profielschets van kandidaat raadsleden voor het CDA Utrecht is hier te vinden.

Speciaal voor belangstellenden organiseert CDA Utrecht het Oriëntatieprogramma gemeenteraad.

Oriëntatieprogramma gemeenteraad

 

“Is gemeenteraadslid worden iets voor mij?”

Het is goed om je die vraag te stellen als je misschien wil solliciteren, maar ook als je er juist niet over nadacht! In drie dagdelen geven we je een inkijk in wat raadslid zijn inhoudt: waar besteed je je tijd aan? Wat is je rol als raadslid? En hoe werkt de CDA-fractie?

Woensdag 6 september | 20.00 – 22.00
Introductie in de formele aspecten: positie van de gemeenteraad in het gemeentebestuur, ondersteuning, ‘instrumenten’, tijdsbesteding, etc.

Zaterdag 9 september | 10.00 – 13.00
Politiek in de praktijk: sociale media, persoonlijk profiel, onderwerpen en positie kiezen, nieuws maken, samenwerking met andere fracties, met wethouders en met organisaties in de stad.

Zaterdag 16 september | 10.00-13.00
Raadssimulatie: aan de hand van een echte casus uit de raad gaan we een debat voeren. We oefenen daarbij de debatvaardigheden, maar kijken ook het politiek gevoel: gelijk hebben is niet altijd gelijk krijgen!

Bij alle bijeenkomsten nemen we ook de tijd om vragen te beantwoorden en te evalueren. Vind je het leuk om een keer een dag(deel) met de fractie mee te lopen of een keer een fractievergadering mee te maken, laat het dan ook weten!

Het programma wordt begeleid door onze lijsttrekker Sander van Waveren. De onderdelen zijn complementair, maar ook zelfstandig te volgen. Aanmelden kan via cda@utrecht.nl – geef daarbij alsjeblieft aan welke delen van het programma je gaat bijwonen.

Reacties gesloten.