CDA: sluit de tippelzone, zorg voor de sekswerkers

 

Nu de huidige tippelzone gesloten moeten worden vanwege ontwikkeling van de stad, kan hij ook definitief gesloten worden. Verplaatsen is wat het CDA betreft geen optie. De half miljoen euro aan zorggeld die vanuit de gemeente naar de tippelzone ging, kan naar goede hulpverlening aan de sekswerkers die dit nodig hebben.

De afgelopen jaren hebben Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven hun tippelzones gesloten. Groningen heeft onlangs ook besloten om hun tippelzone te gaan afbouwen. De zone is destijds ingesteld voor een groep verslaafde Utrechtse sekswerkers, om veilig te kunnen werken en tegelijk goede zorg en begeleiding te krijgen. Die aanpak heeft gewerkt: van deze doelgroep werken er op de tippelzone nog maar een paar. De rest komt niet uit Utrecht, of is niet verslaafd.

Marloes Metaal (CDA): Het CDA vindt het belangrijk dat er nu snel duidelijkheid komt voor alle betrokkenen. Voor de sekswerkers, maar ook voor andere betrokkenen, zoals belanghebbenden in de Merwedekanaalzone. Na het onrustige proces tot nu toe, is snelle duidelijkheid extra nodig om het vertrouwen te herstellen.

Het College voelt die urgentie helaas niet. Pas over ongeveer een half jaar denkt het College met plannen te kunnen komen over wat er in de toekomst zou moeten gebeuren.

 

Reacties gesloten.